Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela nagrade Essl

Deset studenata iz Hrvatske izabrano za nagradu Essl

david
foto Arhiv Essl
10.05.2011.
u 14:30

Prijavilo se više od 400 studenata iz sedam zemalja Jugoistočne Europe, a žiri je za izložbu odabrao po deset iz svake zemlje.

Ovogodišnji kandidati iz Hrvatske za nagradu Essl koju dodjeljuje poznata austrijska Zbirka Essl iz Klosterneuburga kraj Beča bit će javnosti predstavljeni u četvrtak u Muzeju suvremene umjetnosti. Cijela svečanost otvorenja izložbe i predstavljanje umjetnika u Zagrebu nosi naslov Noć nominiranih, a počet će u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti. Hrvatski studenti umjetnosti natječu se za ovu nagradu zajedno s kolegama iz Mađarske, Češke, Slovenije, Slovačke, Bugarske i  Rumunjske. Prijavilo se više od 400 studenata iz tih zemalja, a žiri je za izložbu odabrao po deset iz svake zemlje. 

Od hrvatskih studenata s likovnih akademija za umjetničku nagradu Essl za srednju i istočnu Europu nominirani su Beata Jarzyna, Ana Kuzmanić, Stjepan Milas, Sabina Mikelić, Martin Mrzljak, Pavle Pavlović, David Ranogajec, Igor Ruf, Irena Topić i Borko Vukosav.

Svaki od 14 nagrađenih umjetnika  primit će 3500 eura nagrade i sudjelovati na izložbi "Essl art award exhibition", koja će se održati od 2. prosinca 2011. do 12. veljače 2012. u muzeju Essl. Izložbu će popratiti opsežan katalog, kojim su predstavljeni pojedini izlošci i koji istovremeno predstavlja početnu pomoć međunarodnim umjetnicima. Na samu Noć nominiranih Vienna Insurance Grupa dodijelit će jednome dobitniku iz svake zemlje posebnu pozivnicu na izložbu u bečkom Ringturmu.

 Očekuje se da će na otvorenju izložbe govoriti ministar kulture Jasen Mesić, prof. Vanja Babić, Snježana Pintarić i savjetnik za trgovinu Martin Essl, izvršni direktor Baumaxa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije